HEMCO zaštitna odjeća i oprema
HEMCO zaštitna odjeća i oprema

HR / EN

Koliko vam je udobna vaša odjeća?

 Pretpostavka je da radna i zaštitna odjeća mora biti kvalitetna i izdržljiva te mora ispunjavati određene standarde. No često se zanemaruje i zaboravlja na udobnost odjeće koja je korisnicima također jako važna. Dizajniranjem zaštitne odjeće na adekvatan način, korisniku se osigurava udobnost za vrijeme korištenja, odjeća ostaje na mjestu predviđenom za vrijeme uporabe, a pri tome, uzevši u obzir faktor okoline te pokrete i položaje u koje se osoba dovodi za vrijeme obavljanja posla ili drugih aktivnosti.

U tu svrhu, odgovarajuće karakteristike, kao adekvatna prilagodljivost sistemima ili adekvatan raspon veličina, osiguravaju da zaštitna odjeća bude prilagodljiva morfologiji korisnika.

Opširnije:Koliko vam je udobna vaša odjeća?

Zašto je važna sigurnost na radnom mjestu?

sigurnost1

Kad bi vas netko pitao zašto je važna sigurnost na radnom mjestu, kako biste odgovorili? Vjerojatno biste znali da je važno voditi računa o sigurnosti u svakodnevnim aktivnostima, no ono kako objasniti razloge zašto je to važno. Predstavljamo vam nekoliko činjenica koje će vas potaknuti na razmišljanje.

Sve odgovorne tvrtke trebale bi u interesu imati održavanje radnih mjesta sigurnima. Ozljede na radu su nešto što odgovorni poslodavci pokušavaju izbjeći. Odgovorni poslodavci odvajaju vrijeme i sredstva kako osigurali svakodnevnu sigurnost svojih zaposlenika.

Opširnije:Zašto je važna sigurnost na radnom mjestu?