HEMCO zaštitna odjeća i oprema
HEMCO zaštitna odjeća i oprema

HR / EN

Održavanje odjeće: glačanje

download DOWNLOAD: Pravilno održavanje odjeće

Pravilno održavanje odjeće

Upute za održavanje koji se nalaze na odjeći pruža specijalne informacije koje će Vam pomoći da Vaša odjeća uvijek bude u najboljem izdanju.

Vodič kroz simbole za pravilno održavanje odjeće

Ovaj vodič objašnjava simbole pranja i održavanja odjeće koji se nalaze na odjevnim predmetima kako biste znali kako ispravno prati, sušiti, peglati ili izbjeljivati proizvode bez da umanjite kvalitetu proizvoda.

Glačanje
     Simbol      Opis
 image028 Glačanje na maksimalno 110°C: Ako je potrebno, sjajne dijelove ili dijelove osjetljive na pritisak glačati preko krpe ili ih glačati okrenute naopako. Glačala na paru koristiti s oprezom, jer mogu uzrokovati nepopravljiva oštećenja.
 image030 Glačanje na maksimalno 150°C: Glačati preko umjereno vlažne krpe. Može se koristiti glačalo na paru. Ne pritiskati jako. Izbjegavati izobličenje odjeće.
 image030 Glačanje na maksimalno 200°C: Glačati dok je još vlažno, po potrebi navlažiti, sjajne dijelove ili dijelove osjetljive na pritisak glačati preko krpe ili ih glačati okrenute naopako. Može se koristiti glačalo na paru.
 image034 Ne glačati: Glačanje nije dopušteno. Prilikom glačanja može doći do nepovratnih promjena na odjeći.

 

Dodatni savjeti i napomene za pravilno održavanje odjeće

· Pravilnim održavanjem možete značajno produžiti životni vijek svoje odjeće. Odjevni predmeti traju znatno duže ako se pravilno čiste i peru.
· Kvalitetnim odabirom modela, na osnovu posebnih potreba radnog mjesta i na osnovu uvjeta u okolini, pomažemo sebi da se osjećamo ugodnije.
· Odabrati ispravnu veličinu, provjeriti praktičnom probom odjeće
· Prilikom održavanja držati se uputa na etiketi
· Robu češće prati, kako bi se izbjeglo zadržavanje mrlja, kod jakog onečišćenja radnu odjeću prati odvojeno od ostale odjeće
· Bijele i obojene dijelove, tu pripada i pepita crno-bijela, prati odvojeno od ostale odjeće
· Rajfešluse prije pranja ili kemijskog čišćenja zatvoriti
· Svi proizvodi su izrađeni od tkanina visoke kvalitete sa minimalnim skupljanjem
· Kod proizvoda od pamuka dijelove nakon pranja izvaditi, protresti i lagano izravnati šavove Pamuk ne bi trebalo sušiti pod visokom temperaturom.
· Kod proizvoda izrađenih od mješavina, bubanj ne bi trebalo pretrpati, otprilike ¾ od punog bubnja, da se spriječi gužvanje
· Odjeću koju ne koristite očistite i pospremite na suho i prozračno mjesto
· Odjeću isporučujemo s jasnom uputom za pranje u skladu s međunarodno uobičajenim sustavom simbola.