HEMCO zaštitna odjeća i oprema
HEMCO zaštitna odjeća i oprema

HR / EN

Održavanje odjeće: kemijsko čišćenje

download DOWNLOAD: Pravilno održavanje odjeće

Pravilno održavanje odjeće

Upute za održavanje koji se nalaze na odjeći pruža specijalne informacije koje će Vam pomoći da Vaša odjeća uvijek bude u najboljem izdanju.

Vodič kroz simbole za pravilno održavanje odjeće

Ovaj vodič objašnjava simbole pranja i održavanja odjeće koji se nalaze na odjevnim predmetima kako biste znali kako ispravno prati, sušiti, peglati ili izbjeljivati proizvode bez da umanjite kvalitetu proizvoda.

Kemijsko čišćenje

     Simbol

     Opis

 image002 Profesionalno kemijsko čišćenje u tetrakloretanu i svim otapalima navedenim za simbol F: Normalan postupak čišćenja bez ograničenja.
 image004 Profesionalno kemijsko čišćenje u tetrakloretanu i svim otapalima navedenim za simbol F: Blagi postupak čišćenja.
 image006 Profesionalno kemijsko čišćenje ugljikovodicima: Normalan postupak čišćenja. Ne smiju se upotrebljavati uobičajeni odstranjivači mrlja na bazi otapala. Temperature destilacije između 150 °C i 210 °C, točke plamišta između 38 °C i 70 °C
 image008 Profesionalno kemijsko čišćenje ugljikovodicima: Blagi postupak čišćenja. Temperature destilacije između 150 °C i 210 °C, točke plamišta između 38 °C i 70 °C
 image010 Profesionalno čišćenje vodom normalnim postupkom: Normalan postupak čišćenja vodom.
 image012 Profesionalno čišćenje vodom blagim postupkom: Oprezan postupak čišćenja vodom.
 image014 Profesionalno čišćenje vodom vrlo blagim postupkom: Vrlo oprezan postupak čišćenja vodom.
 image016 Kemijsko čišćenje zabranjeno: Profesionalno kemijsko čišćenje nije dopušteno. Ne koristiti odstranjivače mrlja koji sadrže otapala.

 

Dodatni savjeti i napomene za pravilno održavanje odjeće

· Pravilnim održavanjem možete značajno produžiti životni vijek svoje odjeće. Odjevni predmeti traju znatno duže ako se pravilno čiste i peru.
· Kvalitetnim odabirom modela, na osnovu posebnih potreba radnog mjesta i na osnovu uvjeta u okolini, pomažemo sebi da se osjećamo ugodnije.
· Odabrati ispravnu veličinu, provjeriti praktičnom probom odjeće
· Prilikom održavanja držati se uputa na etiketi
· Robu češće prati, kako bi se izbjeglo zadržavanje mrlja, kod jakog onečišćenja radnu odjeću prati odvojeno od ostale odjeće
· Bijele i obojene dijelove, tu pripada i pepita crno-bijela, prati odvojeno od ostale odjeće
· Rajfešluse prije pranja ili kemijskog čišćenja zatvoriti
· Svi proizvodi su izrađeni od tkanina visoke kvalitete sa minimalnim skupljanjem
· Kod proizvoda od pamuka dijelove nakon pranja izvaditi, protresti i lagano izravnati šavove Pamuk ne bi trebalo sušiti pod visokom temperaturom.
· Kod proizvoda izrađenih od mješavina, bubanj ne bi trebalo pretrpati, otprilike ¾ od punog bubnja, da se spriječi gužvanje
· Odjeću koju ne koristite očistite i pospremite na suho i prozračno mjesto
· Odjeću isporučujemo s jasnom uputom za pranje u skladu s međunarodno uobičajenim sustavom simbola.