HEMCO zaštitna odjeća i oprema
HEMCO zaštitna odjeća i oprema

HR / EN

Održavanje odjeće: sušenje

download DOWNLOAD: Pravilno održavanje odjeće

Pravilno održavanje odjeće

Upute za održavanje koji se nalaze na odjeći pruža specijalne informacije koje će Vam pomoći da Vaša odjeća uvijek bude u najboljem izdanju.

Vodič kroz simbole za pravilno održavanje odjeće

Ovaj vodič objašnjava simbole pranja i održavanja odjeće koji se nalaze na odjevnim predmetima kako biste znali kako ispravno prati, sušiti, peglati ili izbjeljivati proizvode bez da umanjite kvalitetu proizvoda.

Sušenje
     Simbol      Opis
image027 Može se sušiti u sušilici: Odjevni predmeti koji se smiju sušiti u sušilici.
 image029 Sušenje u sušilici na normalnim postavkama: Pripaziti prilikom sušenja u sušilici. Odabrati lagani postupak sa smanjenim termičkim djelovanjem, kraće trajanje tretmana, najviša temperatura 60°C.
 image031 Sušenje u sušilici na visokim postavkama: Moguće je sušiti u sušilici bez ograničenja ako kapacitet punjenja nije premašen. Više temperature sušenja, do 80°C.
 image033 Ne sušiti u sušilici: Odjevni predmeti koji se ne smiju sušiti u sušilici.
 image035 Sušenje na konopu: Za odjevne predmete koji se ne izobličuju vertikalnim sušenjem na konopu ili za koje nije preporučljivo sušenje u sušilici.
 image036 Sušenje neocijeđeno na konopu: Za odjevne predmete koji se ne izobličuju vertikalnim sušenjem na konopu ili za koje nije preporučljivo sušenje u sušilici.
 image037 Sušenje na ravnoj podlozi: Odjevni predmeti koji se polože na ravnu podlogu i tako se suše kako bi se spriječilo bilo kakvo izobličenje odjevnih predmeta.
 image038 Sušenje neocijeđeno na ravnoj podlozi: Odjevni predmeti koji se polože na ravnu podlogu i tako se suše kako bi se spriječilo bilo kakvo izobličenje odjevnih predmeta.
 image039 Sušenje na konopu u sjeni: Za odjevne predmete koji se ne izobličuju vertikalnim sušenjem na konopu, ali koji ne bi trebali prilikom sušenja biti izloženi sunčevim zrakama.
 image040 Sušenje neocijeđeno na konopu u sjeni: Za odjevne predmete koji se ne izobličuju vertikalnim sušenjem na konopu, ali koji ne bi trebali prilikom sušenja biti izloženi sunčevim zrakama.
 image041 Sušenje na ravnoj podlozi u sjeni: Odjevni predmeti koji se polože na ravnu podlogu i tako se suše kako bi se spriječilo bilo kakvo izobličenje odjevnih predmeta, ali koji ne bi trebali prilikom sušenja biti izloženi sunčevim zrakama.
 image042 Sušenje neocijeđeno na ravnoj podlozi u sjeni: Odjevni predmeti koji se polože na ravnu podlogu i tako se suše kako bi se spriječilo bilo kakvo izobličenje odjevnih predmeta, ali koji ne bi trebali prilikom sušenja biti izloženi sunčevim zrakama.

 

Dodatni savjeti i napomene za pravilno održavanje odjeće

· Pravilnim održavanjem možete značajno produžiti životni vijek svoje odjeće. Odjevni predmeti traju znatno duže ako se pravilno čiste i peru.
· Kvalitetnim odabirom modela, na osnovu posebnih potreba radnog mjesta i na osnovu uvjeta u okolini, pomažemo sebi da se osjećamo ugodnije.
· Odabrati ispravnu veličinu, provjeriti praktičnom probom odjeće
· Prilikom održavanja držati se uputa na etiketi
· Robu češće prati, kako bi se izbjeglo zadržavanje mrlja, kod jakog onečišćenja radnu odjeću prati odvojeno od ostale odjeće
· Bijele i obojene dijelove, tu pripada i pepita crno-bijela, prati odvojeno od ostale odjeće
· Rajfešluse prije pranja ili kemijskog čišćenja zatvoriti
· Svi proizvodi su izrađeni od tkanina visoke kvalitete sa minimalnim skupljanjem
· Kod proizvoda od pamuka dijelove nakon pranja izvaditi, protresti i lagano izravnati šavove Pamuk ne bi trebalo sušiti pod visokom temperaturom.
· Kod proizvoda izrađenih od mješavina, bubanj ne bi trebalo pretrpati, otprilike ¾ od punog bubnja, da se spriječi gužvanje
· Odjeću koju ne koristite očistite i pospremite na suho i prozračno mjesto
· Odjeću isporučujemo s jasnom uputom za pranje u skladu s međunarodno uobičajenim sustavom simbola.