Oznake za posebne tkanine
Ponedjeljak, 10 Svibanj 2010 07:35    PDF Ispis

dupont-kevlar

DuPont™ Kevlar® brand vlakna inovativne tehnologije iz DuPont koja kombinira visoke čvrstoće i male težine kako bi se dramatično poboljšati performanse raznih potrošačkih i industrijskih proizvoda.

 dupont-nomex
Nomex®
je zaštićeno ime aramidnog vlakna, koji karakterizira svojstvo trajne negorivosti (ne tali se i ne kaplje u plamenu) i visokih mehaničkih svojstava (prekidne čvrstoće, otpornost na trganje, habanje i sl.) Odjevni predmeti izrađeni iz ovog materijala pomažu korisnicima (vatrogascima, vozačima utrka, industrijskim radnicima) da obavljaju svoje obveze u najekstremnijim uvjetima.

thinsulate_logo_resized
Thinsulate®
je materijal sa toplinskom izolacijom i zaštitom od niskih temperatura.

logo_windstopper_resized
Windstopper ®
je tekstilni laminat sa izvrsnom propusnosti vodene pare i nepropustan za zrak (vjetar) ali nema svojstvo vodonepropusnosti.

Gore-Tex-Logo_resized
Gore-Tex ®
je tekstilni laminat s membranom od politetrafluoroetilena (PTFE) koju karakterizira vodonepropusnost i istovremena visoka propusnost vodene pare (znoja).

logo_cordura2_resized
Cordura ®
je posebno izdržljiv poliamidni materijal dostupan u širokom rasponu težina - od ultra lagane do teške težine sa puno različitih konstrukcija i tekstura. Trajan je i otporan na abraziju i kidanje.

3M-Scotchlite-Logo-opt_resized
3M ScotchliteTM
(3MTM, ScotchliteTM) Retroreflektirajući (i/ili fluorescentni) materijal za upozoravajuću (visoko uočljivu) zaštitnu odjeću i opremu.

zertifikat_oekotex_resized
Oeko-Tex Standard 100 ili Öko-Tex Standard 100
je međunarodni sustav ispitivanja i certifikacije tekstilija.
Glavni smisao označavanja proizvoda ovom oznakom je zajamčiti kupcu da u odjevnom predmetu nema nikakvih štetnih tvari. Proizvodnja i sav pribor moraju ispunjavati utvrđene zahtjeve.
Samo proizvođači koji ispunjavaju vrlo stroge zahtjeve i podvrgavaju se redovitim kontrolama mogu biti odlikovani certifikatom Oeko-tex.

 

Poduzeće HEMCO

Proizvodno poduzeće orjentirano na kvalitetu

Hemco je dinamična tvrtka čija cilj je stvaranje udobnih i praktičnih rješenja za Vaše poslovanje. Kvaliteta je jedna od strateških smjernica našeg razvoja, što potvrđuju naši certifikati.

Hemco brendovi

 • PROTECT - zaštitna odjeća
  MEDICA
  - odjeća za medicinsko osoblje
  GASTON
  - odjeća za ugostitelje i hotelijere
  DuPont™, Nomex®, Kevlar® and Thermo-Man® are registered trademarks or trademarks of E.I. du Pont de Nemours and Company or its affiliates

Kontakt podaci

HEMCO d.o.o.

Ante Starčevića 196 A, 31400 Đakovo
Telefon: +385 (0) 31 817 350
Fax: + 385 (0) 31 817 402
E-mail:
hemco@os.t-com.hr